Kísértés, extázis, zene és költészet: a Nobel-díjas amerikai művész lírája az Anima Sound System vezetőjének produceri-rendezői munkájával és számos neves énekes, zenész és színész részvételével lesz terítéken. A produkció elemei egy térben, de több színpadon lesznek láthatók és hallhatók.

Bob Dylan egyszerre költészet és popkultúra. Hiába Nobel-díjas: azon is nevet, amikor odaítélik neki. Hangosan kérkedik azzal, mennyire műveletlen, közben méltón tol Szapphó-, Nietzsche- és Ezra Pound-idézeteket. Komoly dolgokról beszélni oldottan nagy feladata és hiányossága az irodalmi interpretációnak – mondta el Prieger Zsolt.

A fellépők között lesz Kiss Flóra, Nagy Katica, Törőcsik Franciska, Telma Lincoln, Kis-Kovács Luca, Benkő Dávid, az Anahit, Veni, a Nyughatatlan, a Napfonat, a Kodachrome, VelvetNoise, Maxim Rözge (Meteo), Árvay Gábor (Fran Palermo), Prieger Szabolcs, Kováts Tibor, Dénes Szilveszter (Anima Sound System) és Fekete Károly Hair (Strong Deformity).

A PesText Fesztivál programjai a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal/EESZT-applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatók.

Kiemelt kép: Flickr