Február 20-án a Gödöllői Királyi Kastély díszterméből jelentkezik a Filharmónia Magyarország.

A hangversenyen kiemelkedő tehetségek szóló- és kamaraprodukcióit hallhatja a közönség. A fiatal művészek a 2020-as évben Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban részesültek. A háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett támogatás tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

Fellépők: Scheuring Kata (fuvola), Kristófi László (orgona), Kökény Eszter (hegedű), Tasi Csaba (orgona), Zászkaliczky András Pál (oboa), Papp Tímea (hárfa), Dankos Attila (orgona), Balogh Ádám (zongora), Magyar Valentin (zongora).

A holnapi online közvetítést a zenei élmény mellett azért is érdemes lesz követni, mert kiderül, hogy kik nyerték el az idei állami zenei ösztöndíjakat. A MANK, az EMMI és a Filharmónia ösztöndíja az ifjú tehetségek pályakezdését segíti. Az estén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszönti a 2021. évi díjazottakat. Az eseményt követhetjük a Filharmónia Magyarország Vimeo és Facebook oldalán, valamint Youtube csatornáján.

Képek forrása: Filharmónia Magyarország