Megnyitása óta minden évben, eddig összesen tizenöt alkalommal tartotta meg hagyományos gyermeknapi programjait a Müpa. A vasárnaponkénti Cifra Palota hatalmasra nőtt a jeles alkalomból, és három színpadon, kül- és beltéri helyszíneken várta mindazokat, akik aktív és tartalmas kikapcsolódásra vágytak ezen a napon.

Fotó: Kotschy Gábor

Május utolsó vasárnapján hagyományosan a gyermekek és a családok kerülnek a középpontba, és bár a kijárási korlátozások enyhítésével bővülnek a programlehetőségek, a szülőknek idén a megszokottnál is körültekintőbbnek kell lenniük. Rajzolni, kézműveskedni szinte minden gyerek szeret, a Müpa zenét a fókuszba helyező, sokszínű, letölthető foglalkoztatófüzete elsősorban nekik szerezhet örömet. A gyerekek egyebek mellett saját hangszereket készíthetnek otthon megtalálható eszközök segítségével, de különböző színezőket és játékokat is rejt a kiadvány!

A füzet letölthető formátumban itt található.

A Müpa ingyenesen elérhető médiatárában kifejezetten gyerekeknek szánt felvételekből sincs hiány, a kisebbeknek a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) 360 fokban megtekinthető karibi gyerekbulija, a 10-14 éves korosztálynak pedig az Örömóda-matinéelőadása lehet izgalmas, A hattyúk tavát ezúttal a Szegedi Kortárs Balett eleveníti meg fiataloknak szóló produkciójában.  A Müpa médiatára ide kattintva érhető el.

Karibi gyerekbuli
Fotó: Nagy Attila

A Müpa blogja változatos programajánlóval segíti a szülőket, hogy igazán színes legyen a nap.

Nyitókép: Posztós János