Az október 5-i este a zenekar karrierútján vezet végig, azonban a nosztalgia helyett sok izgalmas, eddig nem hallott hangszerelés és felállás fog megszólalni a Müpában. Vendégük lesz Herczku Ágnes, Busa Pista, Porteleki László, Szokolay Dongó Balázs, Sárkány Bertalan, Kayamar (Magyaróvári Viktor), Vizeli Bálint (Góbé FolkSide), Timár András (Góbé FolkSide) és az Anima Musicae Kamarazenekar oktettje, valamint fúvós közreműködők is.

Arról, hogy milyen különlegességekre számíthat a közönség még a koncerten, Czupi Áron, a zenekar dobosa mesélt: „Az első lemeztől az utolsóig be fogjuk járni az eddigi munkásságunkat, de azért új dallal is készülünk, és sosem vagy ritkán hallott hangszerelésben fogunk megszólalni. Nem is kívánhatna többet a zenész, mint hogy egy agyonutazott és -koncertezett nyár után kicsit megnyugodjon, és ha már így bejátszotta magát, alkosson a fesztiválok után egy egész estés eseményt barátokkal vagy akár zenei példaképekkel.”

A Góbé tagjai mélyen ismerik az autentikus népzenét, dalaikban mindig megpróbálják a feldolgozott, eredeti anyaghoz zeneileg legközelebb álló könnyűzenei stílussal összeházasítani azt. Így adódik, hogy a számokban a reggae-től kezdve a jazz és a rock különböző válfajain át a diszkóig sok minden előfordul, mindez sokszor még egy kis klasszikus zenei felhanggal vegyítve.

A zenekar 15 év alatt több tagváltáson is átesett, amitől változott a hangszerelés és egy kicsit a zenei koncepció is, az alapvető cél azonban megmaradt: létrehozni egy sokak által fogyasztható, de igényes, közvetlenül népzenei alapokból táplálkozó könnyűzenét, hasonlóképp ahhoz, amit a 20. század elején Kodály és Bartók elkezdett a klasszikus zenében. Ezt ünnepelheti velük október 5-én a közönség a Müpában. 

Nyitókép forrása: Góbé zenekar