Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) szervezésében több helyszínen lesznek ingyenes programok, a szervezők kiemelten figyelnek – a járványügyi szabályok betartása mellett – a családokra. A Széchenyi-ligetben Hevesi Imre, a Jaminai Közösségi Házban Jimmy bohóc, a Lencsési Általános Iskolában Tücsök Peti és Hangya Levi szórakoztatja a legkisebbeket, a Meseházban játszóház várja őket.

Az Ibsen udvarban a helyi Napsugár Bábszínház művészeiből álló Rokodál együttes zenél, este ugyanott fellépnek a Jókai Színház művészei könnyed nyáresti dalokkal.

A Meseházban este Jazz-ünnepre várja a műfaj kedvelőit a Lantos Zoltán Duo, a CSAKK előtti stégen pedig a PASO zenekar koncertezik.

Gyulán már augusztus 19-én este nyárbúcsúztató retro partyval várják a vendégeket a vár melletti Rondellánál; de a kiállítóhelyeket és a helyi művelődési központot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. a négynapos hétvégére folyamatosan kínál szabadtéri ingyenes programokat és a kiállítóhelyeken különleges eseményeket.

A békési fürdővárosban augusztus 20-án lesz bábszínházi előadás, fellép a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, késő este Hevesi Imre akusztikus retro koncertet ad. A fő műsorszám a tószínpadon a Szent István Misztériumjáték című történelmi hangos-képeskönyv lesz a Turay Ida Színház táncművészeinek előadásában, amelyre rendhagyó módon előzetesen regisztrálni kell.

Az Almásy-kastély egyedi hangulatú gyertyafényes tárlatvezetéseket kínál négy estére, valamint a szabadulószoba izgalmát naponta négy órában. A várban és a kastélyban a szokásos, szombati programok (kovácsműhely, solymászbemutató, alkotóműhely, korhű ruhák) is elérhetők lesznek hosszított nyitva tartás mellett.

Nyitókép: PASO