A mesterkurzusokra jelentkezők furulya-, barokkhegedű-, cselló-, csembaló-, fortepiano-, kamarazene- és barokkének-kurzusokon mélyíthetik tovább régizenei tudásukat és sajátíthatják el a korabeli előadásmódot.

A program vasárnap este a Bacchus Consort régizenei együttes koncertjével kezdődik a Harmónia-udvarban. Az előadás során dél-amerikai népzenét és 18. századi spanyol barokk zenét hallhatnak a látogatók.

Bacchus Consort
Forrás: koncert.hu

Másnap a Harmónia-teremben a Custos Consort régizenei együttes ad koncertet, amelyen Shakespeare és korának zenéjét mutatják be.

Kedden a Solis Consort Régizenei Műhely a régmúlt muzsikáját viszi el Hangos híradás címmel a Harmónia-terembe, míg szerdán Horváth Anikó csembalóművész tart előadást.

A Solis Consort előadása a szegedi Virág cukrászdában
Forrás: Facebook/Solis Consort

Július 1-jén a Duó Spirito Schubert és Xaver Mozart zenei világába repíti a résztvevőket a vámosszabadi Zenekápolnában.

A mesterkurzusok hallgatóinak koncertje július 2-án délután négy órakor kezdődik a Harmónia-teremben, a zárókoncert pedig július 3-án 11 órától lesz hallható, szintén a Harmónia-teremben.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a koncerteken és az előadáson kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt.

Nyitókép: Evaristo Baschenis: Hangszerek