A 86 éves Scott jelenleg a rendezői munkáról egyeztet a stúdióval – írta meg a Variety.

A film forgatókönyvét John Logan írja, a világhírű popegyüttest alkotó testvértrió utolsó élő tagja, Barry Gibb pedig executive producerként fog dolgozni (Maurice és Robin 2003-ban, illetve 2012-ben hunyt el).

Az együttesről szóló életrajzi film története 2021-ben indult: Kenneth Branagh rendezte volna, majd John Carney lépett a helyére, de 2022 márciusában egyéb munkáival való időbeli átfedések miatt ő is kilépett a projektből, az év decemberében pedig Lorene Scafaria vette volna át a rendezést. 2020-ban dokumentumfilm-sorozat készült a Gibb trióról The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart címmel.

Ridley Scott London patinás iskolájában, a Royal College of Art egyetemén tanult. A diploma után sokáig díszlettervezőként dolgozott, majd megalapította saját cégét, amely elsősorban reklámfilmkészítéssel foglalkozott. Első filmje, a Párbajhősök elnyerte Cannes-ban a legjobb első filmnek járó díjat. Hollywood felfigyelt rá, s rögtön A nyolcadik utas: a Halál rendezői székében találta magát. Lefismertebb filmje a sokat vitatott, többször átdolgozott Szárnyas fejvadász, az Oscar-díjjal jutalmazott Thelma és Louise, a Hannibal és a Gladiátor. Legutóbbi, Mennyei királyság című látványos, kosztümös, romantikus mozija a keresztes háborúk világába vezetik el a nézőt.

A képen Ridley Scott. Fotó: Gage Skidmore / Wikipédia