fbpx

Ringo Starr törölte észak-amerikai koncertjeit

Ringo Starr elkapta a koronavírust, ezért törölte most zajló észak-amerikai turnéjának következő állomásait.

English musician Ringo Starr performs onstage at the 50th anniversary celebration of Woodstock at Bethel Woods Center for the Arts on August 15, 2019 in Bethel, New York. (Photo by Angela Weiss / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

A 82 éves ex-Beatle az otthonában gyógyul, és reméli, hamarosan folytathatja a turnét az All-Starr Banddel – mondta a dobos-énekes szóvivője a bbc.com-nak.

Ringo Starr és zenekara májusban Kanadában kezdte észak-amerikai koncertsorozatát, amelynek eddig több mint huszonöt állomásán léptek fel. A menedzsment először a vasárnapra a Minnesota állambeli Prior Lake-be tervezett koncertet mondta le az utolsó pillanatban, majd további öt estet töröltek október 4-től 9-ig – ezek három államot (Saskatchewan, Alberta, Brit Columbia) érintenek.

Az október 11-i seattle-i fellépésre egyelőre még lehet jegyet kapni, akárcsak a további amerikai és mexikói show-kra. „Amint újabb információink lesznek, azonnal közzétesszük azokat” – hangsúlyozta a szóvivő.

Sir Ringo Starr tavaly egy interjúban elmondta, hogy a pandémia korai időszakában nagyon ritkán mozdult ki otthonából, nehogy elkapja a Covid–19-et. Bár két dózis vakcinát is kapott, óvatosságból 2021-ben sem indult turnéra, csak idén májusban tért vissza a színpadra.

A zenész 1989-ben alapította All-Starr Band nevű formációját, amelyben rajta kívül is számos világhírű zenész játszik. Az évek során a csapatnak tagja volt mások mellett Joe Walsh, Peter Frampton, Todd Rundgren és Sheila E. is.

Nyitókép: AFP/Angela Weiss

A rovat további cikkei