Június 13-án este kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeum nyáresti programsorozata, a Kertbagoly. A Regős Simon rendezésében megvalósuló ritmikus felolvasóestek egy színész és egy zenész bevonásával hagyják, hogy a dallamok és az irodalom zsigeri hatása érvényesüljön.

Thomas Cole: The Pic-Nic. Forrás: Wikipédia
Thomas Cole: The Pic-Nic. Forrás: Wikipédia

A Károlyi-kert zárása után a résztvevők a füvön elheverve, plédeken, babzsákokon élvezhetik a szövegek lüktetését pszichedelikus hangzásokkal kiegészülve. Az első alkalommal Gyászdob száz lerogyó világért címmel Weöres Sándor szövegei, az Ötödik szimfónia és Mahruh veszése ősi regeként fogják betölteni a PIM kertjét. A produkció rendezője Regős Simon, felolvas Juhász Tibor, dobon pedig Lukács Ádám játszik – mindhárman a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A programsorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum nyári fesztiválja, a KertLabor részeként valósul meg, amely workshopokkal, kertkoncertekkel, összművészeti programokkal, valamint felolvasószínházzal várja a múzeumlátogatókat a PIM Károlyi-kerttel egybenyitott udvarán egészen szeptemberig. A Kertbagoly második epizódja július 18-án, míg a harmadik augusztus 29-én lesz.

További információk a PIM honlapján.