fbpx

Rivo Veronika Rosa és Rivo Gábor ad koncertet a Klebelsberg Kastélyban szombaton

Rivo Veronika Rosa édesapjával ad koncertet szombaton a Klebelsberg Kastélyban; az énekesnő gazdag repertoárjából színes anyagot válogattak Rivo Gábor karmesterrel, aki zongorakísérője lesz az esten.

A koncerten Pergolesi, Gluck, Donizetti, Mozart, Schumann, Schubert, Puccini, Poulenc, Britten, Fauré, Liszt, Bernstein és Rodgers művei hangzanak el.

A Bécsben élő énekesnő a világ számos koncerttermében és színházában lépett már fel, elsősorban musicalszerepekben, de a zeneirodalom többi műfajában is jártas. A Klebelsberg Kastélyban rendezett estje különleges, hiszen édesapja, Rivo Gábor karmester lesz zongorakísérője a koncerten, aki egyúttal Klebelsberg Kunó leszármazottja.

Rivo Gábor a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után tanulmányait a bécsi zeneművészeti egyetemen folytatta zeneszerzés, zongora és karmester szakon. Mint zeneszerző, zongorista és karmester négy kontinensen koncertezett. Nevéhez fűződik számos opera, musical és operett ősbemutatója vagy első osztrák bemutatója. Zeneszerzőként több mint ötven művet írt, köztük három musicalt. Számos kórust vezetett, és 18 évig vezette a Vienna Konservatorium musical tanszékét.

A budapesti koncertről további információ ezen az oldalon érhető el.

Nyitókép: Rivo Veronika Rosa

A rovat további cikkei