Az Oscar-díjas, Szent István-renddel kitüntetett animációs filmrendező, Rófusz Ferenc a Mi lenne, ha… podcast e heti vendége.

Rófusz Ferenc a beszélgetés során többször is említi édesanyját, aki mindvégig támogatta művészi törekvéseit. 

„Mindig azt mondta a mamim, ha valamiben hiszel és kitartasz mellette, az előbb-utóbb meg fog valósulni. Egyetlenegyet nem mondott el, hogy lesz olyan, ami negyven év múlva valósul meg” – idézi fel az alkotó. 

Rófusz Ferenc a nyolcvanas években dolgozott Nyugat-Németországban, majd 1988-ban letelepedési engedélyt kért Kanadába, ahol a Nelvana stúdió munkatársa lett. 2002-ben tért haza Magyarországra, azóta elsősorban idehaza dolgozik. „Azt tanácsolom minden fiatalnak, hogy induljanak el, dolgozzanak más országokban, ismerjenek meg más kultúrákat, szedjék össze a tudást, aztán jöjjenek haza, és kamatoztassák itthon” – javasolja a világhírű animációs filmrendező.

Legfőbb erényének a kitartását tartja. Gyerekkorában, amikor csak tehette, rajzolt. Vajon milyen számára fontos dolgot szerzett meg egy üveg whiskyért cserébe? És kivel cserélne egy napra?  

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületeken is elérhető. A következő epizód szeptember 28-án érkezik, a vendég Boros Misi zongoraművész lesz.