Az Anima Sound System a Gipsy Sound Clash című album 20. évfordulója alkalmából idén egy szenvedélyes, nagy roma bulit tart a Kobuci Kertben, ahol a magyar és a roma népdalkincs csodája előtt tisztelegnek.

Olyan ismert vendégzenészek is színpadra lépnek ezen az estén, mint Kovács Antal a Romano Dromból vagy Bognár Szilvia, aki nemcsak az Anima Sound System régi énekesnője, de számtalan alkalommal lépett már fel autentikus dalokat énekelve roma hagyományőrzőkkel, mint például Lakatos Mónikával és a Romengóval. Mellettük jelen lesz Oláh József a Parno Grasztból vagy a világhírű Mitsoura is − mindketten Anima-dalokat fognak énekelni. Prieger Fanni is jön a Tekerddel, amit először 8 évesen énekelt el, de érkezik Thelma Lincoln is, aki a zenekar ghánai–magyar énekesnője.

Itt hallható majd először élőben a legújabb Anima-dal, az Öltöztessél fehérbe, melyet Kovács Antallal (Romano Drom) és Törőcsik Franciska színésznővel együtt készítettek és adnak most elő. Mindemellett a most megjelenő Big Gipsy Sound Clash Rework albumról is játszani fognak néhány számot.

„Kethane Po Drom, vagyis Együtt az úton. A magyar–roma viszony kulturális szépségeire, gyönyörű egymásrautaltságára mikor máskor mutatnánk rá, ha nem most, ebben a negatív, egymásban majdnem mindig csak a rosszat látó időszakban. Fedezzük fel a szépet a másikban! A mi olvasatunkban ez az üzenete ennek a 20. évfordulónak” − mondja Prieger Zsolt. 

Az Anima Sound System közel 30 éves pályafutását alig kell valakinek bemutatni. A hazai elektronikus zenei kontextus megalapozása, külföldi turnék, világsztárokkal való együttműködések, számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, díjak és elismerések jellemzik a zenekar karrierét.

Nyitókép forrása: Kobuci