piano-2617007_960_720
Fotó: pixabay.com

A koncert nyitányaként Georges Bizet Az arles-i lány című Daudet-darabhoz írt kísérőzenéjének legnagyobb slágereit hallhatjuk. A folytatásban ?a francia Mozartként? számon tartott Camille Saint-Saëns Luxorban komponált, Egyiptomi alcímű versenyműve csendül fel Polina Charnetckaia tolmácsolásában. Az fiatal orosz zongoraművésznő a híres moszkvai Gnyeszin Akadémián, majd Zürichben tanult, számos kiemelkedő versenygyőzelem és különdíj jelzi rátermettségét, magával ragadó zeneiségét.

 

Az est második felében Hector Berlioz remekművét, a Fantasztikus Szimfóniát hallhatja a közönség. Az Epizódok egy művész életéből alcímű zenekari mű során képzeletben egy szerelmes ifjú ábrándjait, látomásait, képzeletbeli kalandjait kísérhetjük végig, a boldogságtól a keserédesig, a szerelemtől a halálig. A romantikus szimfónia méltó megkoronázása a romantikus útnak, amelyen a világhírű zenekar és a fehér galambként fel-felröppenő karmesteri pálca mutatja az utat.

FotoMTI_Balogh_Zoltan_HZS1
Hamar Zsolt
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Műsor:

G. Bizet: Az arles-i lány I. és II. (szvitrészletek)

C. Saint-Saëns: 5. zongoraverseny, Op. 103

H. Berlioz: Fantasztikus szimfónia, Op. 14

 

Jegyár: 5400 forint/7400 forint

Jegyár kedvezmények:

– Filharmónia-bérlet 20 százalék;

– diák, nyugdíjas 10 százalék

 

Jegyek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., tel.:72/ 500-300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10:00 és 18:00 között) és a www.jegymester.hu oldalon.