fbpx

Rusznyák Gábor kapta idén a Déryné-díjat

Miskolcon a város napja alkalmából a közgyűlés hagyományosan kitüntetéseket, díjakat ad át azoknak a személyeknek, szervezeteknek, akik, amelyek munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel a város hírnevét és dicsőséget szerezve valamennyi miskolci polgár számára. Ezek közé tartozik a Déryné színházi díj is, melyet ebben az évben a Miskolci Nemzeti Színház főrendezője, Rusznyák Gábor kapott.

„A kitüntetettek nem csupán példát mutatnak számunkra elhivatottságból, szorgalomból és kitartásból, hanem bizonyságot tesznek arról is, hogy Miskolc az élet számos területén kiemelkedő” – írta Miskolc önkormányzata a közleményben.

„Pont jókor ért ez az elismerés, hiszen a pandémia miatt az ember érzelmileg eléggé mélyen van. Ebben a városban megtaláltam azt a fajta alkotóközeget, ahol művészemberként kiteljesedhetek. Az előadásaink elsősorban a helyi közösségnek »teremtődnek«, s ha ezt a munkát értékelik, az mindenképpen felemelő érzés” – írta Rusznyák Gábor.

Az elmúlt években olyan emlékezetes rendezéseket köszönhet neki a közönség, mint A vadkacsa, az Édes Anna, a Három nővér, a Luxemburg grófja vagy a Kivilágos kivirradtig, mely 2017-ben megkapta a Színikritikusok Díját a legjobb előadás kategóriában.

Nyitókép: Rusznyák Gábor. Fotó: Éder Vera

A rovat további cikkei