Július 29. és 31. között olyan magyar zenészek érkeznek az idei Jazzpiknik színpadára, mint Rúzsa Magdi vagy éppen a Mörk.

Három nap jazz, funk és soul a nyári piknik élményével együtt: a Paloznaki Jazzpiknik butikmérete miatt biztonságosabb kikapcsolódási lehetőséget nyújthat közönségének. Lehetőséget arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztroélményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamától vezetve térjünk vissza a mindennapokba. A nemzetközi fellépők mellett – akik közül Caro Emerald lemondta koncertjét a vírushelyzet miatt – a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a műfaj magyar képviselői is.

Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik. Őt egy igazi legenda követi: a Level 42 zenekarát repítik a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, hogy muzsikájukra egy hatalmasat tombolhassanak a piknikezők.

Július 30-án a Mörk pörgeti fel a pénteki közönséget. Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues – a Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Őket követi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Rúzsa Magdi, akinek hangja és kisugárzása összetéveszthetetlen, zenéje egyedi atmoszférát teremt. Minden stílus jól áll neki, hangja magával ragadja és betölti az egész nézőteret – a 9. Jazzpiknikre különleges show-val készül. Az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel.

Július 31-én a német jazzkollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Őket követi a világhírű holland szaxofonkirálynő, Candy Dulfer. A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket.

Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában.