fbpx

Sarkadi Imre A gyáva című művét mutatja be az Itt és Most Társulat

Az Itt és Most Társulat több mint tíz éve foglalkozik színpadi improvizációval, 2022-ben viszont a klasszikus színház vizeire is átevez. Varju Nándor rendező állítja színpadra Sarkadi Imre kisregényét. A monodramatikus játék két szereplője Janó Anna és Boda Tibor. A bemutató október 23-án lesz az Itt és Most Színház és Közösségi Térben.

„Semmitől se félek. De ahhoz gyáva vagyok, hogy a hétköznapokat éljem…”

Éva keresetlenül őszinte. Éva negédesen hazug. Egy szobor, egy szobrászfeleség. Kalandor. Szerető. Művészféle, csak nincs műfaja. Éva számító. Praktikus. Örök álmodozó. A vágyainak él. Éva múzsa. Évát mindannyian ismerjük. Évát senki nem ismeri.

A harmincadik szülésnapját ünneplő Éva 10 éve házas. Luxuséletet él férje mellett, aki elismert, támogatott művész. Éva találkozik egy nála fiatalabb fiúval, aki beleszeret a nőbe. A kölcsönös vonzalom magába rejti az újrakezdés lehetőségét is.

Sarkadi Imre kisregénye valamikor az ötvenes években játszódik. A téma, mint Sarkadi témái és karakterei általában, jóval meghaladja a saját korát, hiszen erősen feszegetik a szocialista, osztályosított társadalom határait. Szereplői mást gondolnak életről, házasságról, emberi értékekről, mint amit a korszak társadalmi elvárásai feltételeznek.

Mit jelent mindez 2022-ben? Hogyan gondolkodunk bátorságról, szabadságról és kötődésről a férfi- és női szerepeink kontextusában? Miként befolyásolnak minket a társadalmi minták, elvárások abban, hogy milyen életet választunk magunknak?

Az Itt és Most Társulat monodramatikus játéka ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Bemutató: 2022. október 23. 19.00, Itt és Most Színház és Közösségi Tér. További információ itt.

A rovat további cikkei