A háromnapos programkínálatban könnyűzenei koncertek, a város római kori múltját idéző harci bemutatók, táncos programok, kedvezményesen megtekinthető tárlatok, gyermekprogramok és gasztronómiai érdekességek is szerepelnek. A Savaria-napok ünnepélyes megnyitóját pénteken este a Történelmi Témaparkban tartják, ahol a következő két nap során római légiók seregszemléjével, gladiátorok összecsapásával, Kassai Lajos és tanítványai lovasíjász-programjával várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a római kori tábori élettel és a korabeli gasztronómiával is.

Az Iseumban szombaton és vasárnap egész napos programmal készülnek a gyermekes családoknak: régészeti bemutatókkal, játékos kincskereséssel, tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, tárlatvezetéssel. Szombathely főterén péntek délutántól helyi kötődésű együttesek váltják egymást a színpadon, de fellépnek olyan ismert zenekarok is, mint a KFT, a Budapest Bár vagy a Firkin. A borfesztivál keretében az ország legjobb borászatainak kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.

A Savaria-napok programhelyszínei között szerepel még a folkudvarrá változó Berzsenyi tér, ahol szombaton fellép többek között az Ungaresca Senior Táncegyüttes, a Tükrös Zenekar, vasárnap a Boglya Népzenei Együttes, és koncertet ad a Koprive tamburazenekar is.

A felújított víztorony környékén a KRESZ-parkban szombaton és vasárnap gyermekprogramokkal, a Romkertben és a Vasi Skanzenben tárlatvezetéssel, a Püspöki Palota kertjében pedig szombaton este az Isis Big Band jótékonysági koncertjére várják a közönséget.

Nyitókép: termalfurdo.hu