Az Anyám macskája egyedi humorú felnövés- és szabadulástörténet. Főhőse Félix, az anyjával élő, harmincas éveiben járó furry, akinek az élete gyökeres változásnak indul, amikor megkapja álmai állását, amit saját furryjelmezében végezhet. A diplomafilm világpremierje az A kategóriás 43. Moszkvai Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjában volt, majd Amerika egyik legrégebbi fesztiválján, az Oscar-kvalifikáló, 52. Nashville-i Nemzetközi Filmfesztivál NextGen szekciójában versenyzett. A hazai közönség a 66. Országos Függetlenfilm Fesztiválon, a Magyar Mozgóképfesztiválon, a 17. Miskolc CineFesten és a 30. Mediawave Fesztiválon láthatta az Anyám macskáját – írja a magyar.film.hu.

Schnabel Annabella filmje idén tavasszal elnyerte a legjobb fikciós filmnek és a legjobb fiatal rendezőnek járó díjakat a VIII. Nefiltravane Kino és a 13. Short to the Point fesztiválokon. Az Anyám macskája júliusban a 29. Chicago Underground Filmfesztiválon versenyez – adta hírül a filmes oldal.

A film írója és rendezője, Schnabel Annabella Gothár Péter és Schwechtje Mihály filmrendező MA-osztályában diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol a film operatőre, Vajda Gergely Vecsernyés János és Marton Frigyes filmoperatőr MA-osztályában végzett.

A film főszereplői Fritz Attila és Máhr Ági, további fontos szerepben látható Urbanovits Krisztina, Csoma Judit és Andai Kati, valamint Csernai Mihály, Erdős Lili, Nagy Henrik és Czeiter Györgyné. A film vágója Pap Levente, látványtervezője Horváth Eszter, zeneszerzője Korbeli Ferenc Sándor, hangmestere Kissik Petra. 

Nyitókép: részlet az Anyám macskája című filmből. Forrás: Filmkontroll