fbpx

Sebastian Bohrennel lép fel az Anima Musicae Kamarazenekar

Sebastian Bohren svájci hegedűművésszel lép fel az Anima Musicae Kamarazenekar; a csütörtöki koncerten Samuel Barber, Peteris Vasks és Franz Schubert művei lesznek hallhatók a Zeneakadémián.

Sebastian Bohren még csupán 36 éves, mégis számtalan rangos elismerés birtokosa, és Európa legjelentősebb együtteseivel lépett már fel. Olyan kiváló karmesterekkel játszott, mint Heinz Holliger, Christoph Poppen vagy Takács-Nagy Gábor.

Sebastian Bohren kamarazenészként is legjobbakkal dolgozhatott: sok éven keresztül a Stradivari Quartet tagjaként koncertezett világszerte, lemezei pedig elnyerték a kritikusok és a hallgatóság tetszését is. Amellett, hogy állandó visszatérő vendége a rangos klasszikus zenei fesztiváloknak, 2023-ban megalapította saját rendezvénysorozatát is a svájci Bruggban. Játékát Giovanni Battista Guadagnini 1761-ben Parmában készített „Ex-Wanamaker-Hart” hegedűjén élvezheti a hallgatóság.

Anima Musicae Kamarazenekar. Fotó: Felvégi Andrea

A Grandioso-bérlet csütörtöki koncertjén először Samuel Barber Adagiója csendül fel. Sebastian Bohren Peteris Vasks 2020-ban komponált Esti fény című, II. hegedűversenyében lesz hallható szólistaként. A Magyarországon először elhangzó műben a fény mint irodalmi motívum jelenik meg az ember „alkonyi” éveire reflektálva, az elbúcsúzást és a távolban felsejlő, reményteli jövőt megelevenítve.

A koncert második felében Franz Schubert egyik legismertebb művét, a d-moll – A halál és a lányka – vonósnégyest adja elő a kamarazenekar.

Nyitókép: Sebastian Bohren. Fotó: Marco Borggreve

A rovat további cikkei