fbpx

Sétálj velünk!

Ingyenes, egyre bővülő és telefonról is elérhető városi sétakínálattal veti bele magát az utcák forgatagába az Énbudapestem.hu új oldala, a Sétálj velünk!

Te bejártad már Budapestet? A várost felfedezni és megismerni még mindig úgy lehet a legjobban, ha fogjuk magunkat és elindulunk, csak úgy komótosan, sétálva, ahol nem a végcél a lényeg, és nem is a legrövidebb utat keressük, sőt!

Sétálhatunk a végeláthatatlan sugárutak menték, árnyas fasorokban nézelődhetünk, elcsalinkázhatunk a körutakról, Budapest szinte végtelen lehetőségeket kínál. Választhatunk, hogy Duna-part vagy hegyvidék, ódon belváros vagy zöld villanegyedek, izgalmas helyi történetek és sorsok, vagy komoly urbanisztikai kérdések érdekelnek minket – az Énbudapestem.hu egyre bővülő sétakínálatában mindenki talál kedvére valót. 

5. kerület
Fotó: Práczky István

Kiért epekedett és kit emlegetett Krúdy Gyula „Pest legszebb rózsájaként”? Hol állnak a magyar Gaudínak is nevezett Lechner Ödön legszebb magyaros szecessziós remekei? Hogyan vált az egyik legterheltebb terünkké a Szabadság tér, ahol farkasszemet néz egymással Kossuth Lajos, a szovjet emlékmű és a birodalmi sas? Hol tartott feledhetetlen luxus-partikat a századforduló krémje? Vajon hányszor építették fel Vajdahunyad várát és mit keres ott Drakula? Mi maradt meg a felrobbantott Erzsébet hídból? Ezekre a kérdésekre találhatunk választ a séták során.

Ahol lehetőség van rá, az útvonal akadálymentesen is bejárható, hiszen a város mindenkié. Budapest felfedezése ráadásul a koronavírus-járvány közepén is biztonságos; elindulhatunk egyedül, de a partnerünktől a szabad levegőn is tartani tudjuk a megfelelő távolságot, csak ne felejtsük otthon a maszkot. Ráadásul most rengeteg környék új arcát is mutatja, hiszen a forgalom és a tömeg is sokkal kisebb, mint a megszokott turista-szezonokban – éljünk a lehetőséggel, hogy városlakóként új oldaláról ismerhetjük meg Budapestet ezekben a hónapokban. 

Az összes séta elérhető itt.

Nyitókép: Várnegyed, fotó: Bartha Dorka

A rovat további cikkei