fbpx

Sikeres magyar karanténfilm

Vadócz Péter Mission COVID-19 című filmje rangos nemzetközi fesztiválokon szerepelt.

A nemrég elkészült alkotás egy úgynevezett karanténfilm, amely a filmezés olyan útjaira vezet, ahol – a különleges körülmények eredményeképp – a film készítője van a kamera előtt és mögött is. A mindennapi életünkben fokozottabban jelen lévő izoláltságra keres történelmi analógiát és ad egy lehetséges, önironikus választ.

Vadócz Péter új rövidfilmjét az elmúlt fél évben olyan rangos fesztiválokon vetítették, mint az írországi 32nd Galway Film Fleadh, a 14th I Will Tell FF vagy a Zaragozai Egyetem 19th Certamen Internacional Videominuto versenye. A film itthon a nemrég befejeződött 11. Bujtor István Filmfesztiválon érdemelte ki a Janisch Attila vezette zsűri szakmai díját.

Szeptember végén és októberben pedig újabb vetítéseken látható a film. többek között Anglia vezető rövidfilmfesztiválján, a 26th Encounters FF-en, és Izland legnagyobb filmfesztiválján, a 17th Reykjavík International Film Festivalon. A lengyelországi 4th Szczecin Film Festivalon Crossing the Borders címmel rendeznek egy kiegészítő vetítést és beszélgetést, ahol Tomasz Raczek lengyel filmkritikus vezetésével a „progress in Cinematography” témakörében szintén látható lesz a film.

Nyitókép: részlet a filmből

A rovat további cikkei