A Nemzeti Kulturális Alapot immáron 22 éve, 1993-ban hozták létre. Ez idő alatt több mint 120 milliárd támogatást osztottak szét kulturális célokra és 25 ezer online pályázat érkezett be ? ismertette az eredményeket Barna Márton projektvezető főtanácsos.

Vizkeleti_Andrea

Vizkeleti Andrea főtanácsos, a Bizottság Titkára praktikus tanácsokkal igyekezett ellátni a pályázókat, majd bemutatta a kollégiumi és miniszteri pályázatokat. Előbbiek esetében jelenleg könyvkiadásra, színházra- és táncművészetre, vizuális művészetekre, zenére, valamint a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának pályázataira, utóbbiaknál pedig folyóirat-kiadásra, kiállításokra, könyvkiadásra és rendezvényekre lehet támogatást igényelni.

Bodrogai_Laszlo

Bodrogai László, a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának vezetője elmondta, hogy az NKA-n keresztül a Kulturális Fesztiválok Kollégiumának, illetve a Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának pályázataira jelentkezhetnek. A legutóbbi felhívásra július 17-ig nyújthatták be dokumentumaikat, amely a Magyarországon megrendezendő nemzetközi és/vagy országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, gasztronómiai rendezvények (programsorozatok/fesztiválok) megvalósítását hivatott támogatni.

Fotó: Csákvári Zsigmond