fbpx

Sokat tanulni, sokat kacagni – a Micimackót mutatja be a Miskolci Színház

A Százholdas pagony lakóit valószínűleg mindenki ismeri. A. A. Milne humorral és szeretetteli filozófiával átitatott történetét most Béres Attila rendezésében, Lőrinczy Attila színpadi átiratában, Nagy Nándor zenéjével láthatjuk a Miskolci Nemzeti Színház színpadán október 7-től.

Micimackó megformálója, Tegyi Kornél számára egyáltalán nem idegen a mesék világa, szabadidős tevékenység mellett munkájában is foglalkozik gyermekeknek szóló történetekkel.

– Nyaranta rendszeresen dolgozom színjátszótáborokban, ahol alapanyagként használjuk a meséket. Azok közé tartozom, akiknek gyerekként nagyon sokat olvastak a szülei, így kiskoromtól kezdve igen fontos része lett az életemnek a mesék világa – avat be a színművész.

Lőrinczy Attila Milne regényének első kötetét dolgozta át, majd a próbák alatt is folyamatosan alakult a szöveg: improvizációk, rendezői kérések és a társulat ötletei formálták véglegessé a történetet.

– Micimackó egy végtelenül kedves figura. Az ő gyermeki naivitását megkeresni igazi feladat volt a színészi munka során, de számomra ez is volt a legvonzóbb ebben a szerepben. Kezdetben nehéz volt megtalálni Micimackó „hangját”, hiszen a magyar nézők Mikó István hangján keresztül ismerték meg a csacsi öreg medvét, úgyhogy ez egy újabb kihívás volt számomra – meséli Tegyi Kornél.

Edvi Henrietta elmondása szerint a szereposztás előtt tartott tőle, hogy nem ő lesz Malacka, de végül az ő és a kisfia vágya is teljesült, hiszen Béres Attila rá osztotta a szerepet.

– Korábban még nem játszottam meseelőadásban, de nagyon felemelő érzés. Újratanuljuk, újraéljük azokat a dolgokat, amik már napi rutinná váltak. Jó egy kicsit újra gyereknek lenni, újból rácsodálkozni a világra. A felnőttek számára is felüdülés lesz ez az előadás. Sokat lehet tanulni, sokat lehet kacagni. Szívmelengető lesz mindenki számára – zárta gondolatait Edvi Henrietta.

Fotók: Gálos Mihály Samu

A rovat további cikkei