A novemberben meghirdetett hét, exkluzív koncert mellett – amelyek közül már két estére minden jegy elkelt – öt színházi előadást hívtak meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadra, ahol a frissebb hangvételű produkciók és a hagyományosabb műfajok kedvelői is megtalálhatják a kedvükre való előadást.

Július 7-én és 8-án a Játékszín vendégjátéka, a Menopauza kínál élményeket a musicalrajongóknak. Bereczki Zoltán rendezése Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Szőlőskei Tímea közreműködésével, fülbemászó slágerekkel nyújt bepillantást a női lélek rejtelmeibe.

Műsorra kerül a Szegedi Nemzeti Színház idei évadának egyik legnépszerűbb bemutatója, az Egy csók és más semmi is. A keresett válóperes ügyvéd családjának és ügyfeleinek romantikus kalandjai Juronics Tamás rendezésében korabeli látványvilággal, és Eisemann Mihály slágereivel elevenednek meg július 15-én.

Az opera műfaját egy klasszikus remekmű, A varázsfuvola képviseli az idei műsorpalettán. A világ egyik legkedveltebb zeneműve, Mozart legbájosabb színpadi alkotása a leendő operarajongókat is megszólítja. A debreceni Csokonai Színház vendégjátékát Gemza Péter rendezte, a nagyszabású produkció augusztus 4-én várja az érdeklődőket.

A sokszínű magyar népi kultúra látványos táncszínházi előadás formájában mutatkozik meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadon augusztus 12-én. A Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész szellemi örökségének állít emléket. A darabot, melyben Kiss Ferenc zeneművei az Etnofon zenekar előadásában csendülnek fel, Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas koreográfus állította színpadra. 

A nyári előadás-sorozatot a komédia mesterének, Neil Simonnak egy népszerű darabja zárja: augusztus 18-án és 19-én a Veres1Színház és Nagy Sándor színész-rendező felső tízezerbeli krimibohózata, a Pletykafészek gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

A minden évben élénk érdeklődésre számot tartó Ajándékkoncertet július elsején tartják meg, így a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Dóm téri estjével indul a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadának 2023-as évada.