fbpx

SSH–Graffiti.Streetart.Kortárssh

A GalleryMAX-ban SSH-Graffiti.Streetart.Kortárssh címmel nyílt graffitikiállítás.

A graffiti divatjelenségként és szubkultúraként a nyugati világban az 1960-as évektől terjedt el, bár a korai street art példái már Brassai Párizs, éjszaka című albumában megjelentek. Sőt: az ilyen utcai kommunikáció már az antikvitásban is létezett. Az 1980-as években Basquiat és Keith Haring emelték a műfajt az egyetemes képzőművészet szintjére. Itthon a rendszerváltás után, az 1990-es években élte fénykorát. Azóta is folyamatosan hatást gyakorol az alkalmazott művészetekre.

A SSH–Graffiti.Streetart.Kortárssh című kiállítása néhány érdekes történetet láttat, amelyek jól illusztrálják a műfaj meghatározó szerepét a kortárs vizuális kultúrában.

A kiállító alkotók:  

0036 Mark, Árvay Márton – Trans One, Blik Dániel, FORK Imre, Horváth Attila – Official, Classic, juditbernadett79, Lachner Ádám, Miss KK, MNU, Nikon One, Petyka, Plank Antal – Mirones, Rapa 73, Soopercrapz, Tóth Balázs, Void.

A tárlat a Max City Bevásárlóközpont GalleryMAX kortárs kiállítóterében látogatható nyitvatartási időben, 2022. október 20-ig.

A rovat további cikkei