Vadonatúj lovas artista számokkal, világhírű nevettetőkkel (Steve & Jones) és további világszámokkal – Motorozás a halálgömbben, a ,onte-carlói Arany Bohóc-díjat nyert drótkötél egyensúlyozó, valamint az Arany Pierrot és Arany Bohóc-díjjal méltatott Ballett Lóháton produkciókkal indul a Magyar Nemzeti Cirkusz turnéja a tervek szerint.

„Hetedik generációs artistaművészként, fontos, hogy a porondon maradjunk. Nem hagyjuk cirkusz nélkül az országot! Úgy döntöttünk, hogy az újabb jogszabályok és a tervek szerint július 1-jén erősen korlátozott számban, maximum negyed házzal elindítjuk a turnét második otthonunkban, Balatonlellén. Mivel a várhatóan megengedett nézőszám nem fedezi az egzotikus állatok utaztatásával és tartásával járó költségeket, direkt erre a turnéra összeállított lovas- és háziállat produkciókkal készülünk az Osztrák Nemzeti Cirkusszal együttműködésben. Ezzel a kooperációval az ő fennmaradásukat is szeretnénk segíteni” – fogalmaz Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, a Szada Safari Park megálmodója.

Hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb utazócirkusza május 20-án óriási sikerrel nyitotta meg a Safari Parkot 5 hektáros téli szállásán. „Nem számítottunk ilyen mértékű érdeklődésre. A szafari ötlete régi álmom volt, de jelen helyzetben alapvetően mentőöv számunkra. Az állatok fenntartási költségét önmagában nem fedezi a park, de hatalmas segítség és hálásak vagyunk, hogy ezt megvalósíthattuk.”  

Jó hír, hogy a balatoni cirkuszi előadásokra a közönség kívánságára visszatér a gyerekek kedvence, az olasz bohóc páros, Steve & Jones. A fiatal előadóművészek – akik szerencsére teljesen egészségesek – forradalmian megújították a műfajt, modern előadásmódjukkal a mai gyerekekhez szólnak.

Kiemelt kép: Ifj. Richter József és Richter Merrylu