fbpx

Startol a Trafó 2020/2021-es évada

A Táp Színház A Menedék című produkciójával és a Mögöttes hangok zaja című tárlat megnyitójával kezdődik pénteken a Trafó – Kortárs Művészetek Háza 2020/2021-es évada.

Szeptemberben hét premier, két koncert és egy kiállítás várja az érdeklődőket. Az évad programjai között újcirkuszi, színházi és táncprodukciók, koncertek, performansz, beszélgetések és filmvetítés is szerepel.

A közönség megtekintheti mások mellett a Tünet Együttes, a Dollár Papa Gyermekei, a Compagnie 111 és Kalle Nio előadását, fellép a Mordái és a Compagnie XY. A Mögöttes hangok zaja című tárlaton Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Stetina és Imogen Stidworthy munkái láthatók.

Haraszti Zsolt technikai igazgató elmondta: idén nyáron megkapták a használatbavételi engedélyt a mintegy 190 négyzetméter alapterületű új terekre, akadálymentesített mosdóval és raktárterületettel is bővült az intézmény, akadálymentesen megközelíthető vált a büfé, nagyobb lett a ruhatár, az emeleten 40 négyzetmétere kisterem, az épület tetején pedig zöldtető létesült. A beruházás önerőből valósult meg.

If you could see me now
Fotó: Sanne Peper

A sajtótájékoztató után átadták a magyar kortárstánc legjobbjainak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat és a Halász Péter-díjat. Lábán Rudolf-díjban részesült Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka, valamint a Collective Dope és Jenna Jalonen BEAT‘I just wish to feel you’ című munkája, különdíjat ítéltek oda a Műhely Alapítványnak. Halász Péter-díjban részesült a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház A boldog herceg című előadása , az I I T T H H O O N N Somló Dávidtól és Vass Imrétől, a K2 Színháztól a Karnevál, a Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkény Színháztól, Cserne Klára Kő-kő-kő, valamint Igor és Ivan Buharov az Örök Szándékmező Hangolás című produkciója.

Kiemelt fotó: Freak Fusion / Nemesházi Péter

A rovat további cikkei