fbpx

Startol az első EgressyFeszt

November 22. és 26. között Csepel több helyszínén élvezhetjük az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválját.

Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium ötnapos fesztiválja, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg. Az eseménysorozaton olyan kiváló művésztanárok sokasága lép színpadra, akik az oktatói tevékenységük mellett igen jelentős és elismert művészei a társadalomnak. A fellépő művészek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész- és színészhallgatói is, akik többsége már szintén elismert fiatal előadó.

A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy Fúvószenekara.

A műfaji sokszínűség jellemzője a programsorozatnak. A koncerteken lesz fúvósmuzsika, orgonára épülő egyházzene, jazz, népzene és színjáték is. Minden előadásnak egyedi és különleges színezetet biztosít az alapműsort kiegészítő számos kiváló szólista.

Részletek itt.

A rovat további cikkei