fbpx

Stimulus – Az MMA iparművészeti ösztöndíjasainak zárókiállítása

Az MMA Művészeti Ösztöndíj Program 2018–2021. évi iparművészeti ösztöndíjasainak zárókiállítása a Pesti Vigadóban látogatható március 4. és május 8. között.

A Magyar Művészeti Akadémia 2018-ban kezdte három évre szóló, jelentős összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázati programját. A pályázatot alkotók, előadóművészek, valamint művészetelméleti kérdésekkel foglalkozó kutatók nyerhetik el. A program – rögtön a meghirdetésétől fogva – rendkívül vonzó lett az érintettek körében. Ennek oka a művészeti, illetve művészetelméleti szcénában újdonságnak számító hosszú időtartam, a közösséget építő, mentorokkal támogatott műhelymunka biztosítása.

Az MMA székházának VI. szintjén bemutatott anyag az első, 2018–2021-es évfolyam iparművészet és tervezőművészet szekciójában tevékenykedő ösztöndíjasainak zárókiállítása.

A március 3-i megnyitó és köszöntő beszédét dr. Richly Gábor, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára tartja. Ezt követően Szenes István, a kiállítás kurátora, a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője beszél a 2018–2021. évi ösztöndíjasok tevékenységéről, majd Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum kortárs dizájn főosztályának vezetője nyitja meg a kiállítást. Az eseményen közreműködik Bacsó Kristóf (szaxofon) és Pozsár Máté (zongora).

A 2022–2025. évekre jelenleg is várják a programba pályázókat az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén, a pályázatok leadásának határideje március 21.

A rovat további cikkei