19. alkalommal, A kultúra közös ügyünk – Befektetés a kultúrába címmel, március 20-án rendezi meg konferenciáját a Nemzeti Művelődési Intézet.

NMI Stratégiai konferencia
Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet

A Lakiteleken megrendezendő esemény plenáris előadásai és műhelymunkái ráirányítják a figyelmet a szakterület finanszírozását érintő perspektívaváltásra, szempontokat és támpontokat nyújtanak a saját bevételszerzésre irányuló törekvések újraértelmezéséhez, különös tekintettel a mecenatúra témakörére.

Szó esik a vállalati felelősségvállalásról a kultúra területén, a szponzoráció és projektmenedzsment kérdéseiről, valamint a megtérülő kultúra témáját is körbejárják a résztvevők. Az előadók között ott lesz dr. Ásványi Katalin, a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntarthatósági Menedzsment és Környezetgazdaságtan Tanszékének tanszékvezetője, dr. habil. Remenyik Bulcsú, a Tokaj-Hegyalja Egyetem Turizmus és Vendéglátás Tanszékének tanszékvezetője, Novák Irén, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, dr. Domokos László, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke.  A konferencia plenáris előadásai élő online közvetítésen, regisztráció nélkül is megtekinthetőek itt.

Kerekasztal-beszélgetésen megismerhetnek több közművelődési sikertörténetet, köztük a Palóc Divatnap, a szigetvári Zrínyi Napok és A Vértes Agorája létrejöttét, a műhelymunka keretében az alternatív forrásszerzési lehetőségek jó gyakorlatait, valamint a kultúrafinanszírozás hasznosítható európai példáit is megosztják a szakemberek.

További információ a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján.