A Sziget fesztivál ideje alatt, augusztus 10-től 16-ig napközben sűrűbben jár a H5-ös HÉV, éjszaka pedig a belváros felé Aquincumtól 10 percenként, a Batthyány tértől Szentendrére óránként indul.

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális eseményére a H5-ös HÉV-vel lehet a leggyorsabban eljutni, hiszen annak Filatorigát megállója a K-hídnál található főbejárattól mindössze néhány perc sétára található.

A MÁV-Volán-csoport felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a gyalogos útvonalak a korábbi évekhez képest megváltoztak, és a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton gyalogosok és kerékpárosok már nem mehetnek be a Szigetre, így HÉV-vel érkezve mindenképp a Filatorigátnál érdemes leszállni.

A fesztivál idején hétköznap irányonként 188 vonat érkezik a Filatorigát megállóhelyre. Egy tömött, hatkocsis HÉV-szerelvényen akár 700–800 ember is utazhat egyszerre, csomagokkal, hátizsákkal, kempingfelszereléssel. A menetrendi sűrítés augusztus 10-én 8 órakor kezdődik, és augusztus 16-án 14 óráig tart. A reggeli és a délutáni csúcsidőben 6 perces, a csúcson kívül pedig 6–7 perces követés lesz a Budapesten belüli szakaszon. A legforgalmasabb pontokon a MÁV-HÉV munkatársai folyamatosan felügyelik az utasperonok biztonságát és segítenek a tájékozódásban is.

A H5-ös HÉV Budapesten belüli szakaszán (a Batthyány tér és Békásmegyer között) budapesti jegyekkel és bérletekkel, valamint a rendezvényhez kapcsolódó, Budapesten belül korlátlan közösségi közlekedést biztosító Sziget CityPass by Budapest Card kártyával lehet utazni. A főváros határán kívüli szakaszra (Békásmegyer–Szentendre) a MÁV mobilalkalmazásával, valamint a MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ értékesítési pontjain lehet menetjegyet váltani. A MÁV-HÉV Zrt. kéri, hogy a várható nagy tömegre tekintettel mindenki fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen augusztus 10–16. között.

Nyitókép: érkezik a közönség a 28. Sziget fesztiválra a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2022. augusztus 10-én. Fotó: Mónus Márton / MTI