Egy modernkori amazon történetet állított színpadra Szarka János. Jean-Marie Chevret Amazonok című darabja három magányos, a férfiak által hanyagolt csodálatos barátnő nagyon is valóságos világa, Náray Erika, Györgyi Anna és Auksz Éva kiváló játékával. Vicces, szórakoztató és egyben elgondolkodtató előadás!

 

Uj_kep_1

Egy szerelmi háromszög rejtett titkait tárja elénk Eric-Emmanuel Schmitt Rejtélyes viszonyok című drámája. Egy távoli norvég szigeten élő házaspár és a szerető története ez, melyet november végén tűzött műsorra a Rózsavölgyi Szalon, és azóta is hatalmas sikerrel játssza Hirtling István és Lábodi Ádám. Ez a Szalon első közös bemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal.

 

Ljudmila Ulickaja nyolcvanas évek végén készült, Unokám, Benjamin című színművében, az igazi jiddise máménak ?állít szobrot?, aki lelépve talapzatáról, ezúttal színházi varrónőként jelenik meg. Szeretettel és emberséggel, könnyekkel és humorral szőtt moszkvai történet ez, amelyben odaadó anyák és szófogadó fiúk, menyasszonyjelöltek és kiszemelt vőlegények egyaránt magukra ismerhetnek. Bagó Bertalan rendezésében Kútvölgyi Erzsébet, Erdélyi Tímea, Balog Judit és Mészáros András keltik életre a szereplőket.

 

Hindi Brooks amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama (Molnár Piroska) magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki (Jordán Tamás). Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.

 

A Rózsavölgyi Szalon meghitt, barátságos környezetben várja vendégeit, ahol egy finom ital és kellemes, könnyű vacsora mellett elgondolkodtató, és igencsak szórakoztató előadások, kiváló színészek és remek hangulat fogadja a nézőket.

Fotó: Rózsavölgyi Szalon honlapja