fbpx

Szavazást írt ki a MagyarJazz.hu – mutatjuk a végeredményt

A két éve indult MagyarJazz.hu internetes portál először hirdette meg szakmai és közönségszavazását, összesen 19 kategóriában – az év legkiválóbb hazai jazzmuzsikusait keresve. Most nyilvánossá vált a szakmai szavazás eredménye; a zenebarátok véleményét december 27-ig várják.

„Annak ellenére vagy talán éppen azért indítottuk útjára a szakmai és közönségszavazást, mert az előadóművészetek, köztük a jazz idén jelentős veszteségeket kellett elszenvedjenek a világjárvány miatt. Tudjuk, hogy a művészet nem értékelhető csak rangsorokkal, nem sportverseny, ám azért a rajongóknak mindig vannak kedvenceik, és legjobbként könyvelnek el magukban egy-egy lemezt vagy koncertet.” – mondta el Irk Réka, a MagyarJazz főszerkesztője.

Most közzétették az első forduló, vagyis a szakmai szavazás végeredményét, a szerkesztőség tíz tagjának – Irk Réka, Iván Csaba, Kerekes György, Márton Attila, Máté J. György, Pallai Péter, Retkes Attila, Sinkovics Ferenc, Somogyvári Péter, Zipernovszky Kornél – véleménye alapján. Irk Réka tájékoztatása szerint útjára indult az egy hónapig (december 27-ig) tartó közönségszavazás is, amely Google űrlap segítségével történik. A közönségszavazás végeredményét 2021. január 1-én hirdetik ki.

A szakmai szavazás „dobogós” helyezettjeinek névsora és a shortlist itt olvasható.

Nyitókép: Fekete-Kovács Kornél / Burger Barna

A rovat további cikkei