A 200 éve született Andrássy Gyula gróf a Talpig magyar e heti főszereplője. Podcastajánló.

Felakasztották, de nem halt meg. Széchenyi, Kossuth és Deák is elismerően szólt róla. Miniszterelnöksége alatt letette a modern polgári államrendszer alapjait. Jelentős szerepe volt a nemzetiségi törvény megalkotásában és az önálló Magyar Honvédség megalakításában. Barátság vagy szerelem fűzte Erzsébet királynéhoz?

A 38. epizód tartalmából:

„A szép akasztott férfi” – így emlegették egykor gróf Andrássy Gyulát. Hogyan lett egy halálraítéltből magyar miniszterelnök?Beszélgetőpartnerünk: Hermann Róbert történész.

A Kunszentmiklóson élő Székely Gábor helytörténész, műgyűjtő hatezer darabos Petőfi-gyűjteménye igazi kincseket rejt. Vajon melyik szerzeményére a legbüszkébb?

Tímár Sára Junior Prima díjas énekesnő évek óta kutatja, hogyan válhattak Petőfi Sándor versei népdallá. Tapasztalatait meg is osztja a Talpig magyar hallgatóival.

https://open.spotify.com/episode/0hu72JKjRr1vnWwPunMO2N

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám