Nátyi Róbert művészettörténész, a tárlat kurátora a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén megnyitásának tizedik évfordulóját ünneplő Regionális Összművészeti Központban (Reök) folyamatosan törekedtek arra, hogy kortárs alkotók mellett a nagy mesterek műveit is bemutassák a közönségnek. A jubileum alkalmából is így tettek, az év elején Jan Saudek cseh fotóművész álomvilágszerű képeit mutatták be a szecessziós palotában, majd Alfons Mucha alkotásaiból rendeztek kiállítást.

A szeptember 24-ig látható Dalí-kiállítás látogatói bepillantást nyerhetnek a szürrealizmus meghatározó alakjának sokoldalú munkásságába. A mintegy 60 bemutatott alkotás között szerepelnek a mester korai művei, meghatározó képeinek szignált, művészi reprodukciói, litográfiák, rézkarcok, kőnyomatok, számos kisplasztika, több bronz szobor, valamint kerámiatál. A munkák bemutatják a világ máig egyik legnépszerűbb, rebellis képzőművészének legjellemzőbb, szürrealista korszakát.

Annak érdekében, hogy közelebb hozzák a katalán művészt és az őt övező jelenséget a tárlat látogatóihoz, a kiállításon szerepel majd több nagyméretű fotó, szoborportré és néhány, a művei alapján készült iparművészeti alkotás is ? közölte a szakember.

Különleges kedvezménnyel is készül a Reök a látogatók számára. A kiállítások árát egységesen szimbolikus 500 forintra csökkentették. Ráadásul, aki megváltja jegyét bármely tárlatra, az egyúttal egy ezzel egyenértékű kupont is kap, amelyet egy következő látogatáskor kiállításmegtekintésre, a jegyirodán árusított ajándéktárgyakra, könyvekre, művészeti alkotásokra, sőt akár Szabadtéri-belépőre is beválthat ? olvasható a reok.hu oldalon.

A kiállítás július 28. és szeptember 24. között tekinthető meg.

Forrás: MTI/Kultúra.hu