fbpx

Szegedre költöztek a Chicago alkotói

Szegeden folytatódik a Szabadtéri Játékok történetében először színpadra kerülő Chicago próbafolyamata.

Új szakaszába lépett a Szegedi Szabadtéri Játékok első Chicago-előadásának próbafolyamata. A fesztivál saját produkciójaként színpadra kerülő musical alkotógárdája megérkezett a bemutató helyszínére, hogy birtokba vegye előbb a Szegedi Nemzeti Színház, majd a Szabadtéri nagyszínpadát.

Az első szegedi próba alkalmából Barnák László főigazgató elmondta: a produkció résztvevői több hete dolgoznak azon, hogy a világ kőszínházaiban évtizedek óta sikerrel játszott előadás méltó otthonra találjon a Dóm tér színpadán is, és a különleges helyszín méreteihez illően elkápráztassa a közönséget. Béres Attila rendező hozzátette, az eredeti rendezői elképzelések sokat alakultak a színművészek meglátásai, művészi intuíciója szerint, így valódi csapatmunka eredményeként születik meg a Szabadtéri Játékok első Chicagója.

A próbafolyamat korábbi szakaszai során már kiderült, kiváló az összhang az ország színházművészetének legjavát felvonultató darab népes alkotógárdájában.

A főbb szerepeket játszó Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk, Mészáros Máté

mellett hazánk több neves színházának színművészei, köztük a Szegedi Nemzeti Színház tagjai, továbbá Silló István karmester vezényletével az ország különböző pontjairól érkezett zenekari művészek és kiváló táncművészek járulnak majd hozzá az előadás sikeréhez.

A húszfős szereplőgárdához csatlakoztak a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái is.

A szegedi munka a gyilkos Roxie Hart elfogásjelenetének próbájával vette kezdetét. Az izgalmas részletet persze – az újdonságokban bővelkedő előadás szellemiségének megfelelően – némi csavarral láthatják majd a Dóm téri színpad nézői.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse musicaljét először augusztus 12-én tekinthetik meg a színházrajongók a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd ezt követően további öt alkalommal láthatják.

Fotó: Éder Vera

A rovat további cikkei