fbpx

Szegény Dzsoni és Árnika – jótékonysági online felolvasás a Centrál Színházban

A Centrál Színház titkárának megsegítésére Lázár Ervin meséjét 56 színész olvassa fel.

Február elején Tordason leégett egy családi ház. A házban a Centrál Színház művészeti titkára, Pataki Ági lakott a családjával, köztük tíz éves kisfiával, Miksával. Öröm a bajban, hogy a családból mindenki jól van.

A tető majdnem teljesen odalett, az oltási munkálatok tönkretették a falak nagy részét és a berendezést. A színházi szakma egy emberként mozdult meg. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről.

A tordasi ház

Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház. Lázár Ervin csodaszép meséjére – mely on-demand módon a későbbiekben is elérhető lesz – a Centrál Színház weboldalán lehet jegyet vásárolni március 12-től. A teljes bevételt Pataki Ági családja kapja.

Lázár Ervin történetét a szeretet erejéről mindenki ismeri: ki azért, mert gyermekkorában felolvasták a szülei, ki pedig azért, mert éppen ő olvasta fel a gyermekének. Árnika, Östör király, a Százarcú Boszorka, Rézbányai Győző és persze Szegény Dzsoni mind jó ismerőseink. A mese most különleges feldolgozásban látható-hallható: 56 színész olvassa fel váltva a történetet, saját otthonából.

A felolvasó színészek

A megkeresett művészek közt ott vannak a Centrál Színház társulatának tagjai, a jelenleg a színházban játszó vendégművészek és sok-sok, korábban a Centrálban szereplő színész. Mind azonnal vállalták a feladatot és készítették el otthon, saját készülékeikkel a videófelvételt, amelyen egy-egy részletet olvasnak fel a meséből. Így az előadásban 56 otthonból szól a történet, 56 hangon.

Képek forrása: Centrál Színház

A rovat további cikkei