Április 13. és 14. hétvégéje a nők jegyében zajlik a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon. Lesz szikrázó csitri, ragyogó fiatal hölgy és fénylő középkorú nő is a Szentendrei Teátrum műsorában.

A képen Sodró Eliza. Kép forrása: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Sodró Eliza. A kép forrása: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Szombat este a fiatal Janikovszky Éva naplóiból készült, Kizárólag az utókor számára című darab látható. Sodró Eliza a felnőtté válás küszöbén álló írónőt idézi meg, játszópartnere Martinkovics Máté. Az előadás ötletesen mutatja be az írónő életét az 1940-es évekbeli Budapesten.

Vasárnap délután varázslatos tavaszi koncertet ígér Rohmann Ditta cselló- és Szirtes Edina Mókus hegedűművész játéka. A Duo VoCellino repertoárja a klasszikusoktól a népdalokig terjed; a zenészek énekelnek is (a közönséget bevonva), valamint improvizálnak.

Vasárnap este Szalontay Tünde, a független színházak ismert színművésze játssza el saját életének történetét: egy örökbe fogadott gyerekét, aki 25 évesen jött rá az igazságra önmagáról, akinek senki nem mondta meg (bár körülötte mindenki tudta), hogy féléves koráig csecsemőotthonban élt. Szabó T. Anna kifejezetten a produkcióhoz írt verseivel, Szenteczki Zita rendezésében láthatjuk a szép, megrendítő, sokszor nevettető darabot, a Született: Wágner Emesét.

További információ itt található.