fbpx

Szeptember 16-án jön a Lánchíd fesztivál

Az idén 150 éves Budapest ingyenes fesztivállal köszönti a felújított Lánchidat a Clark Ádám téren. Szeptember 16-án többek között Nagy Ervin, Péterfy Bori, Vecsei H. Miklós és Pásztor Anna is fellép a hídavató bulin, de változatos gyerekprogramok és történeti kiállítás is várja az érdeklődőket.

Szombaton egynapos ingyenes fesztivállal ünneplik a főváros szimbólumát, a Lánchidat. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő. A 19.30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget.

Az előadók között olyan népszerű művészekkel találkozhat a közönség, mint Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki és Pásztor Anna.

„Nagyon örülök a felkérésnek, különösen azért, mert kislányomnak egész pici gyerekkorától kezdve a Lánchíd a kedvenc budapesti hídja. Amikor pár hét távollét után, úton hazafelé a hídról alkonyatban lenézek a hömpölygő Duna két oldalára, sokszor elérzékenyülök. Ilyenkor jó érzés magyarnak lenni. Engem nem ez a város szült, hisz dunaújvárosi vagyok, de Budapest nevelt felnőtt emberré, és ezt soha nem felejtem el neki” – mondta el Nagy Ervin a koncertre készülve.

A koncerten fellépő előadók:

Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, Quartzbox, a Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Szebényi Dániel, Wunderlich József és Ember Márk, valamint az Énidő együttes, a Lánchíd hídmesterének zenekara.

Nyitóképen Pásztor Sámuel és Pásztor Anna. Fotó forrása: Budapest Brand

A rovat további cikkei