Idén is lesz Brain Bar jövőfesztivál Budapesten, amit idén új helyszínen, a Magyar Zene Házában rendeznek meg szeptember 29-én és 30-án csaknem száz előadó részvételével.

A Brain Bar idén sem riad vissza a kényes témáktól, sem a tabuktól vagy a heves vitától. Az emberiség legfontosabb kérdéseit helyezi a fókuszba – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A 2022-es fesztiválon csaknem száz előadó vesz részt, akik többek között olyan témákat feszegetnek, mint a nagyvállalatok és az influenszerek manipulatív hatása a Z generációra, a biztonság fogalmának átalakulása a 21. században, illetve a metaverzum jövője.

A nyolcadik Brain Baron részt vesz Deanna Marsigliese, a Pixar művészeti vezetője, az Agymanók és a Toy Story készítője is, aki a filmipar jövőjéről beszél majd.

Dan Breznitz kanadai tudós az előadásával az innovációval kapcsolatos népszerű mítoszokat szeretné ledönteni. Jannisz Varufakisz, Görögország korábbi „motoros-bőrdzsekis” pénzügyminisztere pedig szenvedélyes beszéddel készül a kriptovaluták utópiája ellen.

Az eseményen előad Lysandre Follet, a Nike vezető dizájnere, aki a mesterséges intelligencia segítségével tervezi az élsportolók által viselt, a tömegek által szeretett és gyűjtött cipőket. A közlemény szerint

Michiganből utazik a fesztiválra Érdi Péter világhírű magyar agykutató, számos tudományos sikerkönyv szerzője,

aki az eldobhatóság után a javítás kultúrájának visszatérését vizionálja a 2020-as évekre. Emellett először lesznek láthatók Magyarországon a futurista divattervező, Anouk Wipprecht robotikus ruhakölteményei.

A közönség ezúttal is aktív szerepet kap a fesztiválon.

A résztvevők akár a színpadon is csatlakozhatnak az előadókhoz, hogy maguk tegyék fel a kérdéseiket vagy vitába szálljanak a vendégekkel. Az eseményre a Brain Bar honlapján lehet regisztrálni, a legfrissebb információkat pedig a Facebook-eseményben lehet folyamatosan nyomon követni. A részvétel diákok és tanárok számára ingyenes.