fbpx

Szeptember végén kezdődik az 1. Óbudai Hang-mű-hely

Felolvasószínházzal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is készülnek – az 1. Óbudai Hang-mű-hely szeptember 29-én veszi kezdetét.

A Kiskorona7 nagyszabású, ötnapos rendezvénye a zenei világnap köré szerveződik: négy zenekar és közel hatvan hangszeres szólista közreműködésével, kilenc koncerttel várják a közönséget. Az eseménysorozat része a 34. Kortárs Zenei Minifesztivál, amely 29 hazai szerző műveit vonultatja fel, ezek között 13 bemutatót hallhat a közönség.

A nyitónap délutánján a Bölcsiszínház várja a kicsiket hathónapos kortól a négyévesekig, másnap az ovisokra számít a Hangolda. A Kodály-módszerre épülő vidám, játékra és éneklésre hívó programokat Kővári Eszter Sára, Szlama Annamária és Peltzer Ferenc tartja. Este a nagyteremben Dinyés Soma és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje lesz műsoron, Útikalauz a négyévszakhoz címmel. 

30-án a Kiskorona7 visszatérő vendége, Bősze Ádám érkezik újabb szórakoztató és informatív műsorral, ezúttal a Nagy zenészek, nagy szerelmek sorozat #Csajkovszkij című epizódjával. 

Október 1-jén, a zene világnapján, három kiemelt eseményre érkezhet a közönség: a kamarateremben Ikerszólamok címmel Kovács Dominik és Kovács Viktor felolvasószínházi előadását tekinthetik meg, a nagyteremben a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei Grieg-, Dvořák- és Piazzolla-műveket játszanak, fél tízes kezdéssel pedig – éjszakába nyúlóan – Horányi Juli és a Swing á la Django járatja csúcsra a hangulatot Táncolj a Föld körül! című koncerttel. 

Másnap Fodor Annamária és Hajduk Károly várja az érdeklődőket az Óbudai anekdoták című felolvasással, a koncertterem aznap esti kínálatában pedig Gájer Bálint és a Budapest Ragtime Band koncertje szerepel. 

A programok sorát 3-án, vasárnap délelőtt az örökzöld Játékos muzsika 7×10 percben című interaktív összeállítás zárja Czigány György vezetésével. 

A 34. Kortárs Zenei Minifesztiválon öt koncertet tartanak a legnevesebb hazai előadók közreműködésével, köztük Bátori Éva, Boldoczki Gábor, Csereklyei Andrea, Devich Gergely, Lakatos György, Meláth Andrea és Szentpáli Roland is színpadra lép. A bemutatók sorában számos kiemelkedő hazai szerző, többek közt Balassa Sándor, Dragony Tímea, Fekete Gyula és Vajda János művét hallhatja a közönség.

Kiemelt kép: Swing á la Django

A rovat további cikkei