Az idén is megszervezik a Vásárhelyi Forgatagot, amely kisebb lesz a megszokottnál, de teljes bizonyossággal csak akkor tartják meg, ha a koronavírus-járvány lehetővé teszi – jelentették be a szervezők Marosvásárhelyen.

Portik Vilmos, a Vásárhelyi Forgatag főszervezője elmondta, hogy az idén kisebb fesztivált terveztek. Bejelentették, hogy Pál Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház produkciós igazgatója lett a Forgatag fesztiváligazgatója. Pál Attila úgy véli, az idén minimális költségvetésből, az előzőkhöz képest minimális létszámú közönségnek készülnek a programok, de maximális lelkesedéssel és kreativitással.

A tervek szerint több kisebb rendezvényből áll össze a Forgatag. Központi helyszín ezúttal nem lesz, hiszen a fő cél a tömeg kialakulásának elkerülése. Az idén több marosvásárhelyi, erdélyi zenész, színművész és képzőművész kap lehetőséget, így a fesztiválnak hangsúlyosabb lesz a helyi jellege.

A marosvásárhelyi jelleg erősítése érdekében a lakótelepekre is kiviszik a Forgatagot, így több villámcsődületre, kiskoncertre lehet majd számítani. A sportprogramokat is úgy szervezik, hogy az egész város érezhesse a fesztivált. Elmondták: ha a városvezetés nem gördít akadályt a szervezés elé, akkor futómaraton, bicikliverseny is lesz.  A 8. Vásárhelyi Forgatagot a járványügyi előírások szigorú betartásával tervezik, előzetes regisztrációhoz kötnek minden eseményt, a távolságtartás szabályainak megfelelően alakítják a különböző programokat, hogy kiküszöböljék a fertőzésveszélyt és elejét vegyék a járvány terjedésének.

Nyitókép forrása: Facebook