Elkészült a Budapest Film Zrt. családi mozis-koncertes-színházas rendezvénysorozatának 2023-as őszi-téli programja, szeptembertől újra várja a gyerekeket a Puskin Mozi.

A Puskin Kuckó kiemelt új előadása az októberi A legcsinosabb óriás, amely a Jurányi Ház Hab a tortán! című mesesorozatának része. A sorozatba meghívott színészpárok egy-egy népszerű Pagony-könyv szereplőit álmodják színpadra és mesélik el történetüket. A Kuckóban Julia Donaldson világhírű mesekönyvét Bánki Gergely és Fekete Anna keltik életre.

Szintén újdonság a decemberi Póruljárt Krampuszok – az Aranyszamár Bábszínház mesejátékának végén megérkezik a Mikulás és minden gyereknek ajándékot hoz. De a legkisebbek régi barátai, a Fabula és Nefelejcs Bábszínház is visszatérnek Boribonnal, Kippkoppal és Mazsoláékkal.

A Puskin Kuckó hagyományai közé tartoznak a gyerekkoncertek: szüreti mulatságával érkezik ősszel a Kolompos Együttes, Gryllus Vilmos kora télen a Mikulásról énekel – az évszak kuckós szezonját pedig Rutkai Boriék Kiskarácsonya zárja.


64d4aae0b948ed87c6a6001c.jpg
Jelent a Macikaland Mézföldön című filmből. Forrás: Puskin Kuckó

A Puskin Kuckó programjainak fontos eleme a film is. A Legkisebbek mozija sorozat új évadában a megunhatatlan magyar egész estés klasszikusok mellett (Szaffi, Lúdas Matyi, Vuk) Magyar népmesék-összeállítást is vetítenek, de lesznek frissebb alkotások is a kicsiknek: az Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön és a Mancs őrjárat mozifilmes kiadásának folytatása mellett az Ernest és Célestine: A dallamok útján és a Teddy mackó karácsonya is szórakoztatja majd a közönséget a Puskin Mozi legnagyobb vásznán.

A Kuckóban továbbra is játszósarok várja a hivatalos programban elfáradókat, kifestőkkel, kirakókkal és egyéb játékokkal. Jegyek a Puskin honlapján válthatók.

Nyitóképen Kippkopp és Tipptopp. Fotó: Puskin Mozi