Szerdán indul a 21. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

Azok a résztvevők, akik bejutottak a versenyprogramba, szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2020 gálaesten, január 18-án láthatja a közönség. Az idén csaknem 70 pályázatból válogatta ki a szakmai zsűri versenyprogramba továbbjutó 19 produkciót, amely január 16. és 17. között a MU Színházban mutatkozik be.

A gálán az év legjobb produkciói mellett fellép Fehér Ferenc The Station című duettjével, a fesztivál vendégelőadói, továbbá Mándy Ildikó, valamint a tavalyi fesztivál díjazottjai, Antonia Bischof, Djamila Polo, Kenji Shinohe és Perjési Patrik.

A fesztivál ideje alatt kísérőprogramokat is rendeznek. Az Ork_Kota_Platform 2020, a Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezésére egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok között vannak azok a nyitott beszélgetések is, amelyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől. Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány MOHA – Mozdulatművészek Házában szakmai workshopon Anna Piotrowska kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.

Nyitókép: SzólóDuó Fesztivál, fotó: Dusa Gábor