A Kozák András Stúdióban Murray Schisgal amerikai író és producer komikus vígjátéka, a Szerelem, Ó! Hargitai Iván rendezésében kerül színpadra. A művészek már túl vannak az olvasópróbán, ahol Hargitai Iván azt is elárulta, hogy a díszlettervezővel egy izgalmas látványvilágon dolgoznak. Magyarósi Éva díszletei már csak azért is izgalmasak, mert a művész performance-ban gondolkodik: fontos számára, hogy a színészek használni is tudják a körülöttük felépülő teret, aminek központi eleme jelen esetben egy híd lesz.

A történet fókuszában egy szerelmi háromszög áll, amely igazi érzelmi hullámvasutat ígér a nézőknek, hasonlóképpen a Vörösmarty Színházban óriási sikerrel futó Jövőre veled ugyanitt című előadás első és második részéhez.

Harry bőrébe Keller János bújik, aki az olvasópróba után így nyilatkozott: „Harrynek semmi nem jött össze az életében. Az előadás éppen úgy kezdődik, hogy ő öngyilkos akar lenni. És akkor a nézők majd néznek, hogy ez dráma, pedig komédiára jöttünk…! Vígjáték ugyan, de akkor lesz igazán jó az előadás, akkor lesz igazán hiteles a történet, ha nagyon komolyan játsszuk. Ha csak arra mennénk, hogy ez egy bohózat, és nem lenne mélysége, egy idő után kipukkadna. Ezért megkeressük a mélyét Ivánnal (Hargitai Iván, rendező). Több szinten is elgondolkodtató a darab, tükröt tart a nézőknek, szerelemről, házasságról. Mindezt szellemesen. Az a lényeg, hogy az egész előadás egy hullámvasút legyen, hogy a nézők jókat nevessenek, de azért érintse meg őket a darab mélysége is.”

Nyitókép: A Szerelem, Ó! olvasópróbája, forrás: Vörösmarty Színház