Az SZFE szerdától digitális oktatásra áll át. Az éjfélkor életbe lépő járványügyi korlátozások értelmében az egyetem létesítményeit kedden el kell hagyniuk a hallgatóknak.

Sajtótájékoztató keretében jelentették be az SZFE-t elfoglaló diákok, hogy a járványügyi intézkedésnek megfelelően kivonulnak az épületekből.

A tájékoztató közös versénekléssel kezdődött, majd felolvasások következtek. Ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy szerintük a kuratórium pénteki, az oktatás leállításáról szóló döntése sérti a felsőoktatási törvényt, emiatt a hallgatói önkormányzat bírósághoz fordul.

Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes pénteken jelentette be, hogy leállítják az oktatást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert az intézményt „megbénító blokád miatt az Egyetem vezetése immár több mint egy hónapja nem tud bejutni az Egyetem létesítményeibe és emiatt felelős döntéseket hozni csak korlátozottan tud, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.”

A járványügyi intézkedéseknek megfelelően a Színház- és Filmművészeti Egyetem is digitális oktatásra áll át, így az elfoglalt épületeket a nap folyamán elhagyják a tiltakozó diákok, jelentették be hozzátéve: 

„Mivel követeléseink továbbra sem teljesülnek (..), a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük. Az egyetem mi vagyunk. A blokád pedig addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik”.

Fotó: Kultúra.hu/Hartyányi Norbert