A két ünnep között, sőt újévkor is a Janus Pannonius Múzeum számos pécsi kiállítása várja a helyieket és a városba látogatókat.

Az állandó tárlatok mellett a JPM Csontváry Múzeumban egy több mint 44 ezer darabból álló középkori ezüstkincslelet, a JPM Zsolnay Múzeumban egy üvegművészeti gyűjtemény, míg a JPM Modern Magyar Képtárban Kismányoky Károly életmű-kiállítása és Bocz Gyula szobrai is megtekinthetők.

December 28–30. között a Csontváry Múzeum, a Vasarely Múzeum, a Zsolnay Múzeum, a Martyn-Lantos Múzeum, a Modern Magyar Képtár és a Mecseki Bányászati Múzeum 10 és 18 óra között, Schaár Erzsébet Utca című kiállítása pedig 10 és és 16 óra között várja az érdeklődőket. December 31-én, Szilveszter napján a Modern Magyar Képtár kivételével 10 és 14 óra között tartanak nyitva az intézmények, január 1-jén pedig (szintén a Modern Magyar Képtár kivételével) délben nyitnak a múzeumok: a Schaár-tárlat 16, míg a többi kiállítóhely 18 óráig látogatható. Január 2-ától a megszokott nyitvatartási rend szerint várják az érdeklődőket.

A Véglegessé vált történések című tárlat Kismányoky Károly műveiből a pécsi Modern Magyar Képtárban. Fotó: JPM