A hagyományos óévbúcsúztató, új évet köszöntő hangversenyek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán vagy soha nem hangzottak el, illetve kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatóak. A közönség másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt ház előtt zajlanak, sokan már hetekkel, hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyüket.

Amadinda_PresserGabor_foto_KaiserOtto
Fotó: Kaiser Ottó

 

Az est vendége ezúttal a Hot Jazz Band lesz, mely a legautentikusabb megközelítésben játssza a korai jazz különböző válfajait. A zenekar újjáélesztette a XX. század első felének magyar tánczenéjét, és műfajában nemzetközi szinten is rendkívül sokoldalú együttesnek számít. A koncert első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat pedig az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké: az új év első produkciója hagyományosan egy Strauss-polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel, fúvósokkal, gitárral, nagybőgővel és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal ér a végállomásra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a hagyományos 22.45-kor kezdődő koncert mellett egy ?második?, 19.00-kor kezdődő előadásra is vásárolhatóak már jegyek a jegy.hu oldalon.

Amadinda_Presser_foto_KaiserOtto
Fotó: Kaiser Ottó

 

A koncert mellett egy különleges ajándékkal is kedveskednek a zenekarok: az idei szilveszter alkalmából jelenik meg az Amadinda?Presser szilveszteri emlékkönyv, amely fotókkal, koncertműsorokkal, kottarészletekkel, jegyzetekkel vezeti végig az olvasót a 2001 utolsó napja óta tartó sorozaton és CD-mellékletet is tartalmaz. A könyvben az elmúlt tizenöt év szilveszteri vendégeinek rövid írásai is olvashatóak. A kiadvány érdekessége, hogy a benne elhelyezett QR-kódokkal a témához kapcsolódó videók közvetlenül elérhetők az interneten. A könyvet Vető Gábor tervezte és először a szilveszteri koncerten lesz kapható.