foto_1cfgvsvbug2hfmk_1ucsbfmxldq7ldb_rb_1000x800_600x399.png
A Pál utcai fiúk a VígszínházbanFotó: Gordon Eszter/Vígszínház

A Vígszínházban december 31-én délután és este is játsszák Dés László és Geszti Péter dalaival A Pál utcai fiúk című darabot, míg a Pesti Színházban ? szintén két alkalommal ? a Woody Allen filmforgatókönyve alapján készült Szentivánéji szexkomédia látható. A Madách Színházban délután a Páratlan páros, este pedig a Páratlan páros 2. szerepel a műsoron. Ray Cooney darabjának egyedülálló sikersorozata több mint 30 évvel ezelőtt, 1985 szilveszterén indult, a Páratlan páros 2. bemutatója pedig 2002-ben volt. A Belvárosi Színházban az Orlai Produkciós Iroda Bocs, félrement! című produkcióját játsszák este két alkalommal. A komédia egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva.


img_9412_600x400.png
Bocs, félrement! a Belvárosi SzínházbanFotó: Papp Eszter/Kultúra.hu

A Centrál Színházban szintén két alkalommal látható december 31-én a My Fair Lady, G. B. Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról Lerner és Loewe dalaival. A szegény virágáruslány történetét feldolgozó musicalt Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével játsszák. A Thália Színházban délután és este Georges Feydeau Rövid a póráz című darabját tűzik műsorra. A József Attila Színház az Évfordító sztárparádé című szilveszteri műsorral várja a közönséget december 31-én délután és este. Az est házigazdái Vándor Éva és Nemcsák Károly.


14817265235584_5_600x438.png
My Fair Lady a Centrál SzínházbanFotó: Horváth Judit/Centrál Színház

A Katona József Színházban szilveszterkor délután és este a Pintér Béla által írt és színpadra állított Ascher Tamás Háromszéken című darabot, míg a Kamrában este a Gothár Péter rendezte Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című előadást láthatják a nézők. A Radnóti Miklós Színház december 31-én este az Anders Thomas Jensen filmforgatókönyve alapján készült Ádám almáit játssza. A szerző a Bibliából ismert Jób könyvéből indult ki, annak témáit járta körül. A skandináv stílusú feketekomédia a jó és a rossz párharcának példázata, tele abszurd helyzetekkel. A Szkéné Színházban Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját adják szilveszterkor két alkalommal, Katona László, Mucsi Zoltán és Scherer Péter szereplésével.


szkene_600x398.png
Nézőművészeti Főiskola a Szkéné SzínházbanFotó: Ilovszky Béla/Szkéné Színház

Az év utolsó napján a Játékszín a 39 lépcsőfok című krimi-vígjátékot mutatja be, amelyet John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján Patrick Barlow írt. A Játékszín előadásának érdekessége, hogy az eredeti történetet négy szereplő játssza el. A Magyar Színházban december 31-én délután a Sugar ? Van aki forrón szereti című darabbal várják a közönséget, míg az Átrium Film-Színházban Az Őrült Nők Ketrece című musical szerepel a műsoron. Az Újszínházban az év utolsó napján délelőtt a Pöttöm Panna, majd délután és este a Ricse, Ricse, Beatrice című produkció látható. A musical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll. A Karinthy Színházban A bolond lány című vígjátékkal búcsúztatják az óévet; a darabot szilveszterkor két alkalommal is műsorra tűzik.


ricsericsebeatrice_600x366.png
Ricse, Ricse, Beatrice az ÚjszínházbanFotó: port.hu

Az Örkény István Színházban a Csoda és Kósza című gyerekelőadás látható délelőtt, este pedig az Anyám tyúkja (1.) című produkciót játsszák. A műsorban mintegy 100 ismert magyar vers hangzik el. A Hatszín Teátrumban december 31-én délelőtt Az úgy volt... címmel mesejáték látható, délután a Francia rúdugrás című előadás, este operettshow várja a közönséget. A Budapest Bábszínházban a gyerekeket délelőtt Szalóki Ági szereplésével a Gingalló című zenés produkcióval várják.


tenijrlt_2_1340x948_600x325.png
Az úgy volt... a Hatszín TeátrumbanFotó: Hatszín Teátrum

A RaM Colosseumban délután az ExperiDance produkciója látható Cinderella ? Szilveszteri Menyegző címmel, melyben Hamupipőke története tánc- és mesemusicalként kel életre. A Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb ? Cirkuszi Nagykarácsony című előadására szilveszter napján délelőtt és este várják a közönséget. A műsorban ?varázsbuborékok repítenek el a csodák birodalmába?, zsonglőrök, akrobaták, bűvészek szerepelnek, illuzionista és indiai elefánt is látható. A Müpa Sátorban a Recirquel Újcirkusz Társulat Cirkusz az Éjszakában című produkciója látható.


urb1221_600x400.png
Csodagömb ? Cirkuszi NagykarácsonyFotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz

 

Szilveszterkor a Magyar Állami Operaház A diótörő című mesebalettet tűzi műsorra: az előadás december 31-én délután és este is látható az Erkel Színházban. A január 1-jei újévi koncerten Kesselyák Gergely vezényletével többek között Beethoven IX. szimfóniájával köszönti a társulat 2018-at. A Budapesti Operettszínházban december 31-én délután és este is a Mindhalálig Musical című előadás látható, január 1-jén pedig hagyományaikhoz híven operett gálával nyitják az új évet. A műsorban népszerű operettek legszebb dalai hallhatók a társulat művészeinek előadásában.


8_resize_600x399.png
A diótörő az Erkel SzínházbanFotó: Nagy Attila, Pályi Zsófia/Magyar Állami Operaház

 

Forrás: MTI