Krúdy Gyula novelláiból Bognár Róbert és Schlanger András alkalmazta színpadra a Szindbád ma révbe ér című zenés játékot, melyet szeptember 10-én mutatnak be a 6szín-ben Tóth József rendezésében.

Szindbádot Schlanger András alakítja majd, Vendelin szerepében Kerekes József lesz látható, Martin Márta pedig Majmunkát és Morvainét kelti életre. Tornyi Ildikó öt szerepben is bizonyíthat, ő játssza Mimit, Annát, Lenkét, Fánit és Amáliát is. Szvicsek szerepében Gazda Bencét vagy Dráfi Kálmánt, Zsiveli Pajáéban Darvas Benedeket láthatja a közönség.

Az előadásban elhangzó zenéket és dalokat Márkos Albert szerezte, a verseket Várady Szabolcs írta. A díszletért Vati Tamás, a jelmezekért Kovács Andrea felel.

Az előadás leírása így szól: Egy felvidéki kisváros, Podolin (Krúdy diákkorának helyszíne) kisvendéglőjében, a Krakkói Kalapban játszódik az édes-bús, szomorú-vidám, erotikus-rejtélyes „cselekményemlék”. A reggeli delizsánsszal érkezik Szindbád, hogy megszöktesse Hopfen borkereskedő boldogtalan feleségét, Amáliát. A fogadóban ismerős arcok, édes dallamok, elfeledett ételek, kísérőnek armagnac vagy cognac.

De hol késik Amália?

Helyette váratlanul betoppan Majmunka, az elhagyott, eldobott, elfelejtett régi kedves. Révbe érhet-e Szindbád, „a nők lovagja, én szegény, én megbűvölt bolond”, vagy tovább bolyong a hajós, „kinek vitorláira szívek vannak hímezve”?

Fotó: Szkárossy Zsuzsa